Utmaning 1: Jenny

Posted by on April 6, 2014 in Blog | 0 comments

En person fick välja ord som på ett eller annat sätt har någon betydelse för personen i fråga. Dessa ord fick sedan tolkas fritt av fem olika FEJS fotografer under en veckas tid.
Första utmaningen innehöll fem ord: drömmar, snö, kärlek, familj och blå.

Här är resultatet.

Vid ålderns höst behövs det vassare saker än Playboy för att starta en fotograf. (C) Johan Forsman

DRÖMMAR – Vid ålderns höst behövs det vassare saker än Playboy för att starta en fotograf (BH photovideo är världens största kameraaffär, red. anm.).

 

 

Tanken med temat snö var först en något galen idé om att fånga och fotografera snöflingor med macro. Som ni förstår grusades de planerna mest pga tid och väder. Men något nästan lika galet måste ju vara att dra ut på en löptur en kväll som denna. Var är folket på väg? Vad drivs de av? (C) Emil Byström

SNÖ – Tanken med temat snö var först en något galen idé om att fånga och fotografera snöflingor med macro. Som ni förstår grusades de planerna mest pga tid och väder. Men något nästan lika galet måste ju vara att dra ut på en löptur en kväll som denna. Var är folket på väg? Vad drivs de av?

 

KÄRLEK

KÄRLEK

 

med ett gäng uppradade skor vid vedspisen i stugan osv, men det rasade när dottern kraschade med slalomskidorna efter skotern och vred sönder smalbenet i höjd med pjäxskaftet. Ett vedervärdigt dygn på Lycksele lasarett, Ella kvar med Olivia jag tillbaka hos resten av onghopen i Vilhelmina. På bilden jag och Ella, Emla plåster satt i väntan på kanyl(Sist när jag pratade med dem hade de misslyckats med 4 st nålsättningar...).  (C) Tomas Nybrand

FAMILJ – Hade tankar kring att leka med ett gäng uppradade skor vid vedspisen i stugan osv, men det rasade när dottern kraschade med slalomskidorna efter skotern och vred sönder smalbenet i höjd med pjäxskaftet. Ett vedervärdigt dygn på Lycksele lasarett. På bilden jag och dottern, Emla plåster satt i väntan på kanyl (sist när jag pratade med dem hade de misslyckats med 4 st nålsättningar…).

 

Tanken bakom bilden var till en början vatten. Dock kändes inte vatten i ett glas så med blå karamellfärg och isbitar så talande och när jag satt på kontoret och sneglade på boken ”100 sätt att rädda världen” så fick jag tanken med klockan och boken. (C) Sven Thunell

BLÅ – Tanken bakom bilden var till en början vatten. Dock kändes inte vatten i ett glas med blå karamellfärg och isbitar så talande och när jag satt på kontoret och sneglade på boken ”100 sätt att rädda världen”. Miljöförstöringen går allt fortare och plötsligt fick jag tanken med klockan och boken.

Leave a Comment